ПОСЛАНИЕ И НАКАЗАНИЕ ОТО ОТЦА К СЫНУ

Благословение от благовещеньскаго попа Селивестра возлюбленному моему единородному сыну Анфиму.

Милое мое чадо дорогое!

Послушай отца своего наказание, рождывшаго тя и воспитавшаго в добре наказании и в заповедех Господних, и сътраху Божию и Божественному Писанию изучену, и всякому закону християньскому, и промыслу доброму, во всяких торговлех и во всяких товарех наказану; и святительское благословение на себе имеешь, и царское государево жалование и государыни царицы, и братии его, и всех боляр, и з добрыми людми водишися, и со многими иноземцы великая торговля и дружба есть: все ее и доброе получил и умен еси совершити о Бозе.

Яко же начато при нашем попечении, и по нас тако же бы Бог соблюл по тому жити. И законному браку сочтах тебе у добру родителю благодарную дщерь, и благословил есми тобя всякою святынею и честными кресты, и святыми образы, и благословенным стяжанием, яко же мню от праведных трудов, а в неведании Бог правитель.

И ныне убо, сыну Анфим, предаю тебе и поручаю, и оставляю Создатели нашему доброму, блюстителю Исусу Христу и Его Матери, Пречистыя Богородица, и заступнице нашей, помощнице, и всем святым, яко же рече Писание: Подщися дети оставити наказаны в заповедях Господьних — лучше неправеднаго богатества: аще и в праведней убожестве, неже бы в неправедней богатестве.

И ты, чадо, блюдися неправеднаго имения, а твори добрая дела, именье, чада, великую веру к Богу, все упование возлогаи на Господа: никито же, надейся на Христа, не погибнет!

Прибегай всегды с верою ко святым Божиим церквам, заутрени не просыпай, обедни не прогуливай, вечерни не погреши и не пропивай павечерница и полунощница и часы в дому своем всегды по вся дни пети: то всякому християнину Божии долг.

Аще возможно, по времени прибавишь правила, на твоем произволении, болшую милость от Бога обрящеши, а в церкви Божии и дому на правиле и на всяком молении и сам, и жену, и детей, и домочатцов стояти, со страхом Богови молитися и со вниманием слушати, отнюд в те поры ни о чем не беседовати, ни обзиратися, разве великия нужда, а говорити правило келейное и церковное единогласно, чисто, а не вдвое; священнический чин и иноческий почитай: те бо суть Божии слуги, теми очищаемъся от грехов, те имеют дерзновение молитися Господу о гресех наших и Бога милостива сотворят.

Метки: , . Закладка Постоянная ссылка.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *